söndag, februari 12, 2012

Hemma igen

Har varit hos mamma några dagar o vi har flängt runt i lite butiker o sen bar det iväg med min bror som bjöd på en god fredagsbuffé...det blev kaffe efteråt hos hans dotter innan mitt tåg gick hemåt igen.
Lånade med mig massa gamla kort på släkten som jag ska lägga in till släktträdet, har fått skriva små lappar för att komma ihåg vem som är vem o min bror hade massa uppgifter som han o pappa beställde i Umeå för flera år sedan på anfäder till pappa.

Kikade in i inredningsbutik med mamma o en liten dörrskylt till toadörren o ett par små blomkorgar blev det då jag inte kunde bära runt på för mycket när man ska åka tåg..hade stick-kassen o alla fotoalbum m.m.
med i bagaget


Idag har svärmor o svägerska med dotter varit här på en fika..bakade amerikansk morotskaka igår kväll o sen gjorde jag semlor på morgonen...det var riktig dagsmeja här idag med takdropp o solen värmde så skönt, en vårlig föraning. Lite vårligt kändes det med en fint blommande Saintpaulia på köksbordet


"Gubben" har bakat o friterat bröd nu ikväll o det är så otroligt gott, lite osigt blir det i köket av friteringen...han bakar vanligt vitt osötat matbröd som han skär i storlek med en liten fralla o sen ner i frityrgrytan med rapsolja (får inte bli för hett) där man vänder runt dom med en hålslev tills de blivit gyllenbruna o svällt upp ( några minuter)  har man en rymlig gryta får man plats med några stycken åt gången..låter dom sen rinna av på hushållspapper i en korg, dom är goda att äta som de är eller fylla med ost eller vad man känner för
Vill man smaksätta degen lite är det gott att finhacka lite purjolök o blanda i degen medans den jäser