måndag, mars 19, 2012

Färgglada fötter i vår

Det har varit en blåsig dag minsann men solen har i alla fall varit framme...I förmiddags bar det iväg till Granngården för att fylla på med foder till fasanerna o sen hittade jag ett par färg-glada gummistövlar på skoaffären som jag hoppas håller mer än bara titta på...expediten blev riktigt glad när jag kom med dom till kassan o tyckte det var kul med lite färg när man ska trava omkring i trädgården m.m.

Väl hemma var det på med "snyggingarna" på fötterna o ut i trädgården..skulle fota Silverfasan-hönan men väntar nån dag med det då hon var väldigt skygg, måste få aklimatisera sig när allt är nytt..hon kom i alla fall ut idag på eftermiddagen o inspekterade sitt nya hem där jag hämtat färska granruskor från skogen som dom kan gömma sig under.
Var in en sväng på Plantagen (trägårdshandel) o blev helt sjuk av de fina trälådorna i olika modeller..några med krukor i o lådor på trappstege m.m. fattar inte hur jag bara kunde gå ut genom dörren o inte ha köpt NÅGOT..det var en prestation av högre graden..........men gissa om "gubben" har fått en hel lista på idéer så han lär ha almanackan fullspikad till hösten.

Det började bli knapert med fikabröd här hemma så jag bakade ihop några cupcakes av Leilas recept
Hon har ett bas-recept som man sen kan variera antingen med choklad eller bär o dom är vansinnigt goda o enkla att göra...för att lyckas få dom höga o fina så ställer jag pappersformar i ett muffinsbläck, då håller dom formen.

Grundrecept 100 g smör
2 st  ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl  mjölk
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Gör så här

1. Grundrecept
2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
4. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
7. Fyll med valfri fyllning, bär el. kakao
8. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)

Jag gjorde mina med ett par msk kakao i (inget citronskal) o en frosting på florsocker, mjölk, smält blockchoklad o lite kallt bryggkaffe o strödde lite kokosflingor på toppen