måndag, augusti 13, 2012

Målar växthuset

Idag började jag måla växthuset, det är ett pillergöra så det inte kommer färg på glaset...uppe på takdelen får "gubben" måla, likaså de vita figurerna på taknocken. Invändigt målade jag förra våren så det ska klara sig ett tag till.
 En o annan spindel blev nog  förtretad då jag borstade bort några nät med deras matförråd i innan målningen



Sonen o lilleman Kevin kom på besök på eftermiddagen, mamma jobbar kväll o det blev lagom med en fika efter pappa slutat jobbet o hämtat Kevin på dagis, lilleman har samma ritual när han kommer: först ska han o farfar mata fiskarna i dammen sen ska han mata fasanerna o han är jättenoga med att dom ska få majskorn o gräs också  + sin vanliga mat.

Jag har ryckt upp Såpnejlikor som kommer i rabatter där dom inte ska vara, dom har dubbla blommor o är fina o doftar gott men svåra att få bort då deras rötter gömmer sig djupt.
Förr gjorde man tvättmedel/såpa genom att krossa blad o rötter o det används än idag av konservatorer när de ska rengöra känsliga textilier. Man kan också göra schampo av Såpnejlikan...
dom ser lite rufsiga ut på bilden då de inte slagit ut riktigt 


På lilla äppleträdet dignar grenarna med äpplen men på det större Sävstaholm blir det knappt några i år

I morgon får jag nog ta en tur till lingonstället o se om det blir några bär o om de är mogna än...hoppas jag kan lura med mig "gubben"...