lördag, april 20, 2013

Sjörövare o blomster

 pärlhyacinter i korg - härlig vårbild som jag hittat på "nätet"

Inte var dag man har sjörövare på torpet som dessutom undrade om inte farmor ville "gå planka", hi,hi


Tur att jag sparat lite tyg för lilleman Kevin kommer snabbt på nya saker som han ska vara...det blev en sjörövarhalsduk av en bit lakan som sen målades dödskalle på o sen fick han följa med farfar som gjorde ett svärd o en krok till handen i snickebóa o sist var det mustaschen som skulle på plats

Skönt att det var en så snäll o söt sjörövare som skulle sova över här (obs! mustaschen fick inte tvättas bort innan läggdags o det var den första som skulle bättras på på morgonen)
Jag fick faktiskt också ha en snygg sjörövar-mustasch för det gör inget att du är tjej farmor säger lilleman.


Farfar fick bra hjälp när han nu gräver nytt vid renings-delen till dammen



Idag kom jag äntligen till Blomsterlandet o det blev 4 sticklingar av Velvet Red pelargonen + 10 st penséer o två nya amplar som nu hänger utanför växthuset, dom är så smidiga att plantera i
Jag har några doft-pelagoner, bla. dr. Westerlund,  fru Westerlund, Brilliant o Toronto Coca cola o på Blomsterlandet säljer dom nu doftpelargoner o det finns mycket man kan använda dom till förutom att titta på (men jag ska ärligt medge att jag inte testat något av alternativen nedan..)

Använd doftpelargon till mat och bakning – men även i badkaret!

Doftpelargon har inte bara underbara dofter – de kan användas inom bakning och matlagning också. Använd blad som du tycker luktar gott och ta gärna en liten smakbit innan du börjar. Dina sallader, fiskrätter, gelé eller muffins kommer att skapa nya smakupplevelser om du tillsätter några blad. Överraska dina vänner med nya smaksättningar!

Sedan gammalt har bladen även använts i olika skönhetsmedel, till exempel vid parfymframställning eller i hälsokurer mot torr hud. Avkok på blad från doftpelargon sägs verka sammandragande och renar och stimulerar hyn. Även blad från doftpelargon i badvattnet sägs göra huden mjukare och väldoftande.

Ha en skön helg nu alla besökare o bloggare!