lördag, februari 11, 2017

Katrinplommon & Brysselkål fylld skinkstek med potatisrosetter som lördagsmiddag

Idag laborerade vi lite till lördagsmiddagen, en skinkstek som späckades med katrinplommon o brysselkål, kryddades o några klickar med sweetchilisås...en näve strimlad vitkål i botten på ugnsformen o hackad persilja uppe på steken gav extra smak
Till detta gjorde vi potatisrosetter o bearnaisesås

Skiva potatisen tunt (vi skivade den på rivjärnet vilket blev perfekt tjocklek) lägg bakplåtspapper i botten på muffinsbläck o fördela skivorna som en ros i varje, grädda ca. 45 min mitt i ugnen på 150 grader, strö salt o riven parmesan över när de är klara

Kikade runt bland hönsdekor m.m o det finns hur mycket kul grejer som helst så det var bara att göra en lista på "ill-ha-saker" igen, hi,hi



o varför inte en sådan här uppsättning i hönshuset, de ska väl ha lite mysigt där inne också
Ha nu en skön o trevlig lördagskväll!