torsdag, juni 23, 2011

Tips till Midsommartårta

Havregryn (eller 1 ½ dl havregryn + 1 dl kokos)
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
½ dl sirap
½ dl grädde
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Färska bär, såsom blåbär, hallon och jordgubbar
Vaniljglass
Chokladsås

1.Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram 3 bakplåtspapper och markera cirklar, ca 20 cm i diameter.
2.Smält smör i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och blanda tills smeten börjar tjocknar lite.
3.Fördelar smeten jämnt i de 3 rundlarna och bred ut det tunt. Om man vill få "perfekt" runda bottnar kan man grädda smeten i en pajform med löstagbar botten istället.
4.Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, en åt gången, tills ytan är gyllenbrun.
5.Låt svalna. Lossa försiktigt med ett stekspade.
6.Sätt ihop tårtan med vaniljglass och färska bär mellan varje lager. Toppa med glass, bär och ringla på lite chokladsås.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar