fredag, mars 25, 2016

Glad Påsk!

Det blev en lite regnig långfredag o då passade det bra att förbereda för påskmiddagen i morgon...alltså var det småfix i köket som gällde.
Till kaffet i morgon har jag gjort Bonoffee pie som ska bli spännande att smaka på, det gäller att göra det enkelt för sig när det blir många gäster


100 g smör
200 g digestivkex
1 burk karamelliserad mjölk  (obs! inte kondenserad)
3 bananer
1 1/2 dl grädde
1 1/2 dl turkisk yoghurt
1 dubbeldaim
Smula digestivkexen fint o blanda med smöret, tryck ut smeten i en form med löstagbara kanter o ställ kallt en stund, bred på karamelliserade mjölken o lägg på skivade bananer, vispa grädde o yoghurt o garnera, strö sedan krossad daim uppe på o ev. lite bananskivor

Igår proveldade vi nya röken o det tog inte lång stund förrän det var uppe i 80 grader i skåpet ( ca 30  min) så nu ska vi bara bestämma oss för vad det blir för något som ska premiär-rökas o sen får vi väl testa oss fram till hur resultaten blir


Kladdade med färg på eftermiddagen o tänkte att jag skulle ha en skylt på dörren in till hönshuset, först blev det bara text men det såg ju tråkigt ut så varför inte kladda lite till när jag ändå var i farten..passar ju bra så här till påsk när äggproduktionen börjat ta fart eller så stannar äggläggningen upp när hönsen får se denna,hi,hi

Jag önskar trevlig o GLAD PÅSK o hoppas på soligt väder också!