lördag, oktober 22, 2011

Spanar på idéer

Eftermiddagslektyren är räddad...i dag medans "gubben" skulle göra ett par ärende i stan passade jag på att få bli avsläppt på loppis/antikt o blev stående vid ett ställ med välbevarade trädgårdstidningar, gjorde inget att de var från förra året m.m. för dessa tidningar blir aldrig för gamla att kika i tycker jag.... kanske kan få lite nya idéer..just nu ska vi komma på lite hur det ska ta form runt växthuset

Hittade några fina bilder på uteplatser o rosenpergola som jag inte skulle tacka nej till, finns ju hur mycket som helst när man bläddrar runt på "nätet" o tittar in på trädgårdsbloggar



Nu ska jag knyta trasmattor, "gubben" har lagt beslag på vävrummet i lillstugan, så vi monterade ner vävstolen o där hade jag 3 - 4 mattor på bommen som jag vävt.
I det rummet ska det stå 2 stora akvarie istället, min dröm är att ha som en gäststuga med loft o där kunde vävstolen få vara...jag hade aldrig vävt men tyckte det verkade kul så för flera år sedan skaffade jag en fin gammal vävstol o vi läste böcker  o med hjälp av det o bilder så fixade vi allt från att varpa till trä väven för att göra trasmattor.
En äldre dam kom o kollade så att allt var rätt o visade hur man skulle väva m.m....det var jättekul o det blev ena mattan efter den andra.



Tilda o katten Fridolf provlåg trasmattorna direkt o tydligen var dom sköna att ta en siesta på