söndag, september 09, 2012

He is in the army now

En stolt hemkommen Jonathan (barnbarn) från första omgången i Försvarsmakten med siktet på att bli stridspilot...han var helnöjd o väntar nu på andra omgången i mitten på oktober sammanlagt är det 7 helger, hoppas allt går bra o att han nästa sommar deltar i Air Camp 13
Nu är dom i Ronneby o dottern har skjutsat o hämtat han till uppsamlingsbussen som går från Växjö

~~~~han är min soldat~~~~
Morfar har delat med sig av bra att tänka på saker med sin erfarenhet som FN soldat i Libanon m.m. ja, det blev mycket militär-prat vid fikabordet......... Tänk att man har så stora barnbarn, men jag var en ung mamma när jag fick dottern...en gammal tant sa så här till mig en gång för flera år sedan när vi pratade om barn: Jaha då var du ute tidigt i morse (på bred västgötadialekt) hi,hi ja så kan man ju uttrycka det.

 I trädgården går det mot höst o snart dags att ta in pelargonier o dahlielökar men jag väntar lite till då jag tycker det är synd att rycka upp dom nu då de blommar för fullt sen blir det ljung o mossa i krukor o så står man där o gör mosshjärtan m.m.
Satte ihop några trädgårdsbilder till collage 


Igår eftermiddag hade jag tänkt mig ut i svampskogen men "gubben" hade annat för sig o jag vill helst inte gå iväg själv då det finns vildsvin i skogen o som dottern skrämt upp mig med från förra hösten...huuua då var vi nära dessa grymma saker. Nu står svampkorgen på farstukvisten o väntar på att fyllas med fina kantareller..men dom lär ju inte komma hoppande själva precis..få se om jag kan få med mig sällskap

I morgon om inget annat händer ska nog koién få flytta in till vinterförvaring där "gubben" förberett o låtit akvarierna vara igång ett par veckor, igår försökte vi fånga upp det blå paret men utan resultat..