måndag, oktober 10, 2011

Månen


Var tvungen sätta in denna bild på månen som min "gubbe" tog nu i kväll...tycker den blev helt magisk

Raindrops keep falling


Idag var det en sväng till blomsterhandeln, behövde ett par silverek-plantor att fylla ut med i fönsterlådorna på framsidan av huset...50% o 70% rea på massa fina växter som rosor, klematis,buskar m.m. men jag fick medalj som bara kom ut från kassan med mina silverek, det var en ansträngning i klass med att bestiga Mount Everest ska jag lova...älskar att gå o kika på växter
Jag är på jakt efter en klematis, Nelly Moser men den hade dom tyvärr inte..den är så vacker med sina stora blommor o den blir lite högre än de flesta andra klematis

Regnet öste ner när vi kom hem så blev det bullbak då det inte var något uteväder o det är inte så tokigt med nybakade kanelbullar till kaffet, sen är det bra att ha lite fikabröd i frysen ifall det kommer kaffe-gäster

Igår kväll hämtade jag mitt barnbarn Caroline som varit med kompisar o ätit pizza på kvällen, pratade med dottern på telefon innan o då berättade hon att när hon körde in tjejerna till Pizzerian så säger Caroline:
-Jag ska bara ha mormor o morfars hus när jag blir ca. 18 år!
Men tänk om inte mormor o morfar tänkt sälja huset då svarar dottern.
- Jag sätter in dom på ålderdomshem!
Ja, sen när jag hämtade Carro o hennes kompis säger jag i bilen till henne: -Jasså du tänker köpa hus om några år??? "fniss"
-Va? har mamma skvallrat "fniss" Ja nu lindas det in lite finare o då kan jag o morfar få bo kvar med henne här om vi vill bli gråhåriga på en dag.

Sen pratade vi hur det var när jag var ung o i hennes ålder för 40 år sedan: Bl.a. telefonen var i svart bakelit o telefonluren vägde nog ett 1/2 kg o alltså ingen liten mobiltel. i fickan, ingen dator på skrivbordet bara en dagbok o.s.v..........
Skulle man någonstans med kompisar så var det sällan någon skjutsade utan det var cykel eller gå som gällde m.m. o då säger Carro att det är lite modernare tider nu o sen säger hon att denna tiden kallas nog för "bortskämd-tiden"

Vad roligt det är att sitta o småprata o höra tonåringars värderingar m.m. o jag tror att det var både bra o dåligt på "min" tid precis som det är idag med för o nackdelar.
Skönt att dom träffas o har lite kul ihop kompisarna så det inte bara blir Facebook-vänner som "ses" via nätet.

En bekant berättade härom dagen när vi pratades vid på tel. o kom in på datorer att en av jobbarkompisarna är helt fixerad vid att ständigt vara uppkopplad till Facebook för att uppdatera vad vänner o bekanta gör.....då är det inga tonåringar vi pratar om.
Ja det finns alla varianter o tur att inte alla är lika för det skulle verkligen bli tråkigt

Ha en bra måndagkväll!