söndag, augusti 23, 2015

Beer Can Chicken..ljuvligt gott


Idag blev det BBQ o mycket har vi grillat o BBQ:at innan men det här blev 5-poängaren...så sanslöst gott
Inhandlade färsk kyckling o en ölburk o av detta blev det Beer Can Chicken.
Lät kycklingen marienera några timmar med kryddor o sen en smaskigt god glace som kokas ihop av coca cola o ketchup.
Kycklingen ställs på en tvättad ölburk som man öppnar med konservöppnare så hålet blir stort (jag tog en 33 cl då kom inte kycklingen så högt upp i grillen) man kan hälla av lite öl innan om det är en vanlig stor burk
En ställning till öl/kycklingen är nödvändigt så den inte tippar, vi har en kycklinghållare o vi hade tänkt ställa alltihopa i en stor aluminiumform men det blev en gjutjärnspanna istället som skulle vara lätt att flytta om så behövdes (men det behövdes inte)
Potatishalvor med lök, gul paprika o körsbärstomater kryddades med piffi/salt o så ströbröd, detta fick gratinera med den sista timman o östes med skyn från kycklingen.
Det tog ca. 2 tim. o briketterna ligger på var sida i grillen o pyr med lite Jack Danielsrökflis, det räckte med en påse briketter




Idag hade latmasken rymt så jag fick på mig gummistövlarna o sen bar det ut i hallonsnåren medans "gubben" passade BBQ-andet...jösses vad hallon det finns o stora o fina var de som växte på lite skuggigare ställen...nu väntar lingonskogen också så hoppas det inte blir regn i morgon
Det får bli en burk med drottningsylt (blåbär/hallon) som är gott att ha på pannkakor m.m.


Vi var iväg en sväng då "gubben" skulle ha slangar till inneförvaringen för koién o konstigt nog så ramlade jag rakt på en sak som jag "behövde" o det var rea dessutom, hi,hi.

Min röda Guldfasantupp har bytt fjäderdräkt o snart har alla nya fina fjädrar växt ut så nu börjar han se presentabel ut igen..stärtfjädrarna ska bli längre o sen är han som vanligt igen, han vill gärna ha ett snack o äta lite ur handen

Ha nu en gó o glad söndagskväll!