torsdag, juni 23, 2011

Tips till Midsommartårta

Havregryn (eller 1 ½ dl havregryn + 1 dl kokos)
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
½ dl sirap
½ dl grädde
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Färska bär, såsom blåbär, hallon och jordgubbar
Vaniljglass
Chokladsås

1.Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram 3 bakplåtspapper och markera cirklar, ca 20 cm i diameter.
2.Smält smör i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och blanda tills smeten börjar tjocknar lite.
3.Fördelar smeten jämnt i de 3 rundlarna och bred ut det tunt. Om man vill få "perfekt" runda bottnar kan man grädda smeten i en pajform med löstagbar botten istället.
4.Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, en åt gången, tills ytan är gyllenbrun.
5.Låt svalna. Lossa försiktigt med ett stekspade.
6.Sätt ihop tårtan med vaniljglass och färska bär mellan varje lager. Toppa med glass, bär och ringla på lite chokladsås.



Vandrat runt i trädgården


Våra idegranar i långa gången fram till huset ser inte mycket ut för världen..dom har rådjuren knaprat i sig det mesta av i vintras men det kommer nya skott så det är bara hoppas den snyggar till sig...kanske blir barberad i vinter igen. På tal om rådjur så kom det ett rådjur med två kid o gick förbi på kalhygget bakom huset idag på förmiddagen...så fina. Bonnie o Tilda stod o skällde på kapp..tur att våra 5000 kvm är inhägnat

Var tvungen ta ett kort på Rhododendron bakom vår lillstuga..den är helt fantastisk tycker jag
"Gubben" har spikat kaninbur hos barnbarnen (Caroline mår bättre efter ormbettet) o jag har haft en lugn eftermiddag med värk i min opererade mun..det var ingen höjdare med massa stygn som sticker o skaver..det blir nog till att mosa sillen o potatisen i morgon
Humlen vid växthuset växer så det knakar o även i grönsakslanden...massa rädisor som jag inte kan äta nu

Jag ska göra ett litet fiskespö o sätta i båten tänkte jag men först måste båten upp på varvet för att lagas lite på ena sidan. Sjutusen idéer men sen är frågan hur många av dom som verkligen blir av, hi,hi.