söndag, mars 08, 2015

Prov-eldat i röken

säkra vårtecken i trädgården
I eftermiddags prov-eldade vi i röken efter att ha burit ut den från snickeboá, jag trodde det skulle ta längre tid att få den till lagom temperatur men det gick snabbt.
I morgon ska det bli premiär-rökning o vi börjar med lite enkelt...revben o rimmat sidfläsk...ska bli så spännande att se hur resultatet blir.
Jag vill ju börja göra korv o en del andra grejer men får försöka dra åt handbromsen lite så vi får testa det här först.

Nu börjar jag samla på mig lite fröpåsar som ska hamna i trädgårdslandets pallkragar o i krukor + i växthuset m.m. Grönkålen ska bli bra fodermat åt hönsen till nästa vinter har jag tänkt, vi kanske tar en o annan tugga av den också


Förra helgen var vi på kalas då lilleman Kevin fyllde 6 år, mycket presenter o goda tårtor men jag tror att hans största present är att han ska få ett syskon till sommaren...han har stora planer för att ta hand om lillasyster eller lillebror. Han ska hjälpa till att mata o byta blöjor o tala om att spöken inte är farliga... när jag frågade hur han skulle göra om bebisen har bajsat så var det inga som helst problem: han tar en sopskyffel var svaret, hi,hi... Så kul det ska bli...snart farmor igen


Ha en fin o bra ny vecka!