fredag, augusti 26, 2011

Trädgårdsrensning

Klibbigt varmt att gräva o dela växter nu på sen-eftermiddagen..men jag hade några att jordslå som jag grävde upp igår..delade på flera nejlikrotsplantor o flyttade en kryptall till nytt ställe, den hamnade vid grovingången på baksidan av huset.
 Så flyttade vi på alla vresrosor o satte på andra sidan av gärdesgårdsstaketet upp mot bergknallen istället för inne på gräsmattan...tänkte det kunde bli fint om dessa rosbuskar får klänga runt gärdsgården på sina ställen.

Plockat in lite mer äpple för att testa nytt recept på äpplekaka som jag skrivit av från en blogg jag följer, har även plockat in plommon o tog med kameran ut i trädgården o tänkte fota även dessa dingnande grenar men då svarar kameran efter en stund "change batteri", jaha in o sätta på batteriladdaren.
Såg ett annat recept på plommontarte som verkar gott o väldigt enkelt så det får bli ett test på det också.


Dahliorna blommar vackert än o nästa år ska jag satsa på fler o plantera i stora krukor, jag sparar dahliaknölarna inomhus under vintern för att plantera dom tidigt på våren inne så de hinner komma igång. Vi gjorde en snabbtitt in på blomsterhandeln idag o jag fick nästan bita mig i armen för att inte köpa en clematis...var ska du sätta den när du har fullt upp med att komma på var vi ska göra av alla växter frågar "gubben"... ja, just det svarade jag, inte från hjärtat utan från hjärnan denna gången o vi promenerade rakt förbi kassan utan minsta tillstymmelse till ens en liten ört
Märks att hösten närmar sig för nu är det kolsvarta kvällar här ute på landet o när det är dags för sista kisserundan för hundarna så står man på gräsmattan o duckar då fladdermössen kommer i full permitet....hu, för dessa små varelser,  förra året fick vi in en i huset vilket vi inte hade en aning om förrän jag släckte sänglampan o var på väg att somna när jag kände ett vinddrag rakt över ansiktet o satt spikrak i sängen i samma ögonblick.
Tände lampan snabbt o hinner se en fladdermus försvinna ut i köket o sen är den uppslukad...finns ingenstans o vi lyfte o vände på allt från saker till gardiner m.m.
Lägger oss igen efter en stund o samma sak....detta senario höll på till kl. 05.00 på morgonen då fick vi ut den genom altandörren. Jag tvärvägrade sova med den farande över ansiktet o tänk om den satte sig o bet..nä fy


Nu blir det en stund i soffan med stickningen av andra hästtröjan...första är klar. Den jag börjat på nu går i en ljusare rosa färg, sen är det snart dags att sticka lite torgvantar o sockor m.m.