torsdag, februari 02, 2012

Bitande kyla

Huuuu, vad bistert kallt o narigt det var idag, har minsann eldat i spisarna för att få det gott o varmt inne då det varit 6 st. elavbrott under dagen.
Nu kommer det hungriga gäster i trädgården igen o dom krafsar undan snön för att tugga i sig av växter som jag inte klippt ner inför vintern..hoppas dom ska låta bli våra idegranar som blev nertuggade av dom förra vintern o började återhämta sig lite i somras.
Det är samma par eller trio nu som förra vintern o dom strosar ofta förbi även under sommaren men då har vi dom inte i trädgården så ofta (bilderna är från förra vintern för Bonnie o Tilda skrämde iväg dom innan jag hann ut med kameran idag)


 Hos fasanerna hänger det långa istappar efter taket, ska slå bort dom sen så ingen får dom i huvudet o domnar av.... jag brukar ge våra fasaner lite tillskott i fodret med solrosfrö när det är kallt o dom älskar dessa frö..dom har inga problem med kyla o istället för färskt vatten äter dom hellre snö nu. Hoppas det ska bli fasanungar till våren av både Guldfasaner o Diamantfasaner, helst naturruvade


På kvällarna blir det stickor + garn o nya torgvantar o här är de sista alstren..får nog snart räkna hur många "torgisar" jag gjort.


Nu ska jag peta in en pinne i brasan o slå mig ner i "min" fåtölj som helt säkert är upptagen av lilla Tilda..varje kväll har jag o hon ett allvarsamt samtal om vems fåtöljen är o att hon har sin egen fåtölj med alldeles egna kuddar m.m., men det är som att prata med väggen för så fort jag lämnar min plats är hon där o samma procedur upprepar sig...........