måndag, oktober 28, 2013

I väntan på Simone


Ja, nu är det väl snart strömlöst i torpet om inte stormen Simone mojnar av på vägen in över landet så det är bäst att blogga på nu medan man kan........

Passade på att baka några bröd medan regnet öste ner här, i den här degen blev det lite finhackad purjolök som sätter god smak på brödet, det blir snart en kvällsmacka av det nybakade ("gubben" har redan varit där o snott till sig en bit)


Igår var mina hönor + tuppar ute o spatserade i trädgården för första gången, ja, det var inte som "släpp fångarna fri" utan ett mycket försiktigt gäng som inte gick mer än 5 - 10 m utanför hönsgården. Bonnie o Tilda var inne i huset så enda faran var i fall det skulle dyka upp en rovfågel.
Det är ju så här jag vill ha det egentligen, där dom kan sprätta runt o äta av gröna nyttigheter

Hedemorahöns
Pergolan börjar bli klar, några bräder till ska dit på däcket, i de fyrkantiga hålen ska det sen planteras klängväxter o så kommer det bli lite andra grejer också som jag får visa eftersom det växer fram..........


I lördags var jag, dottern o barnbarnet Carro + hennes kompis i Ullared o shoppade, det var 30 år sedan jag var där sist o då var det inte så stort minsann... jösses vad folk o det var inte lätt att komma fram i gångarna med kundvagnen men vi hade en trevlig dag där med 2 tonårs-tjejer.

Ha en skön måndagskväll o håll i hatten om ni måste ut i blåsten!