måndag, december 29, 2014

Nykomlingar i hönshuset

Kanske inte den bästa årstid att göra hönsaffärer på men när tillfälle dyker upp så vad spelar det för roll, jag har kikat efter Holländska vithättor men inte hittat några på behörigt avstånd förrän idag o då både en vit o en svart höna + vit tupp.
Ut i hönshuset o fixade en lämplig fraktlåda o sen iväg för att hämta dom o nu går de inne i hönshuset o verkar tycka att det är helt ok, har delat isär så de får vara för sig själva då hedemorahönsen har sin egen avdelning där inne.
Hoppas det ska bli lite kycklingar till sommaren...kanske kan bli både vita o svarta


Innan jag hunnit installera hönorna o fyllt på med mat o vatten m.m. så hann det bli mörkt ute o med kameran i hand så fotade jag mot huset o vad är det för en liten "vit snöboll" bland granarna som kom med på en inte alltför bra bild????


Hujeda mig vad kallt det var efter en stund ute o då är det skönt att komma in i värmen...fast det är flera som tycker det är skönt att komma in i värmen minsann, i natt flög min "gubbe" upp ur sängen o började stöka i köket...vad sjutton är det som händer? hoppar upp o får snabb info om läget: en liten mus hade suttit o knaprat igenom plastpåsen på det nyinhandlade brödet som låg på arbetsbänken (hur sjutton hör han allt, jag är ju halvdöv)....ute i grovhallen blir han fångad o med en påse över sig gick den lille rackaren till de sälla jaktmarkerna
I morse vaknade jag av att hela köket luktar ajax, hi,hi...gissa om arbetsbänk-kaffebryggare m.m var kliniskt rena o det kommer inte ligga något bröd på någon bänk mer (brödet blev hönsmat idag)
Så är livet på landet..både önskade o oönskade djur

Ha det bäst i kylan nu!