söndag, augusti 12, 2012

Bakvända världen?

I fasanvoljärerna är inget sig likt...helt bakvänt..vår Diamantfasanhöna lägger ägg o idag plockade jag bort 22 st som hon lagt i ett rede inne i fasanhuset, lägger jag ihop de med dom hon ruvade på i juni ( 8 st.) så har hon lagt 30 ägg sammanlagt, inte vanligt att det blir så många o inte nu på sensommaren. Fasaner lägger sina ägg på våren/försommaren under en period.
Guldfasantupparna uppvaktar sina damer för det vilda, det är ju knappast säsong för det nu, den delen är på våren...vad är det som händer????? Bakvända världen!

Nu har jag förevigat spröjsen på fönstren en våning upp, tänk vad mycket det gör med det lilla ibland... o tänk vad lite som gläder en tant på 50+, hi,hi.........



Bonnie den lilla ögontjänande damen har GRÄVT idag igen, hon börjar bli som en repig skiva o jag börjar snart bli galen men nu hittade jag ett litet plastgaller i förrådet o en betongfigur som jag gjutit..detta ligger nu i vägen i rabatten för den lilla damen. Hon har två ställen o idag var det på framsidans del av altanen mellan prydnadsgranarna där jag har klängrosor, den i mitten syntes rötterna på...förb------hund.

Krassen blommar sent här i år o inte är det många blommor heller, jag ger inte så mycket gödning till dom för då blir det bara blad men denna sommaren är många av växterna sena eller blivit mindre m.m.



Pergolan är en väl använd yta i trädgården, därifrån matar "gubben" koién i dammen o där fikas/äts det varje dag om det inte hällregnar,  nästa sommar hoppas jag vildvinet växer till sig så det börjar slingra sig i "taket"


Den ljusblå Stormhatten som växer i bortre delen av trädgården o som aldrig fått någon gödning är ett par meter hög  o ser ut att trivas där den får stå lite vilt år efter år, denna + en mörkblå som jag har i rabatterna är inte alls så här höga