fredag, augusti 05, 2011

Svampskogen

Framåt tidig kväll kom dottern o hämtade mig för en sväng ut i svampskogen, det blev en kopp kaffe i pergolan sen bar det ut på skogsvägar. Jag har nog aldrig varit med om sådana gula fält med kantareller o hon visste precis var dom fanns så det var bara att gå dit hon dirigerade...blev till att fylla en Ica-kasse istället för korgen jag hade med.



Hallon var det också gott om o det blir nog en tur till hallonsnåren när vädret tillåter.

Kokade svartavinbärsgelé o det blev 5 st. burkar i lite olika storlekar denna omgång o jag var tvungen smaka lite till stekta kycklingen idag o det smakade mera....

                 

Igår tog vi ner grästaket på växthusdelen o lade under nytt underlag.."gubben" skar stora rutor av gräset o sen lyfte vi försiktigt ner dom på en stor glasskiva o la allt på gräsmattan för att sen göra samma procedur när allt skulle upp igen, gick väldigt smidigt fast det var varmt då solen bränner på där hela dagen.
I morgon blir det 15-årskalas då Jonathan ska fira sin dag, mopeden står där hemma redan o nu pluggar han då han börjar körskola nästa vecka för att ta körkort som man måste ha för eu-moped. Helt otroligt att man har så stora barnbarn, jag säger som en man som var här på besök för ett tag sen: nån hejade glatt på honom på stan o han undrade vad det var för gammal gubbe..oj, det var ju en gammal klasskamrat såg han sen..ja, jag åldras inte heller utan det gör bara alla andra så länge man inte hamnar på nån bild o inser att man inte är 25 år längre utan det dubbla + lite till, vart tar tiden vägen?