måndag, juni 20, 2011

Ormbiten

Jösses nu ringde min dotter precis o talar om att mitt barnbarn Caroline precis blivit huggormsbiten i vaden o ambulans är på väg då hon mådde illa o är väldigt yr o hon inte får köra in henne själv. Det blev ett ordentligt bett säger hon o det har svullnat upp o blöder.
Detta hände vid deras grusväg vid infarten till huset där det finns smultron i diket... dottern sprang ut o det var ingen liten huggorm. Den bet igenom hennes jeanstaights 10 cm nedanför knät
Usch det här var inte roligt!

Uppdaterad från sjukhuset nu på kvällen: Hon blev inlagd o har fått dropp + injektioner med kortison då hennes andning o blodtryck blev påverkat..benet har svullnat upp o dom mätte bettet till 2 1/2 cm vilket visar som dottern sa att det var ingen liten orm, den var nog dryga metern lång. Hon mår fortfarande illa o är väldigt yr o till kl 01.00 i natt har dom konstant översyn  o om läget stabiliseras så släpper dom lite på vaket över henne

Känns allt annat än bra o oroligt.
Huggormarna får vara hur fridlysta som helst..ser jag nån mer så har jag svårt att tro att vi åker iväg med den i en hink utan.....................?

Ganska tyst idag..hmmm

Nu är tandoperationen gjord ( 3 st. benimplantat) o det är såååå otroligt skönt att ha den bakom sig...har varit nervös i flera dagar o idag en timma innan skulle jag ta en lugnade tablett som dom skickat med, den gjorde nytta o det kändes inte så pirrigt längre.
1 1/2 tim precis tog det o nu blir det lite värktabletter ett par dagar skulle jag tro..sen ska stygnen plockas bort i mitten på nästa vecka.
Jag var så bedövad o svullen så munnen gick inte stänga o när vi kom hem o det gått en stund drack jag kaffe med sugrör där ändå hälften rann ut ,hi,hi

"Gubben" har lagat middag idag medan jag vilade en stund..det blev baconlindad prinskorv o potatis/pastaröra kryddad med provenscale o salt med broccolirosetter (mycket gott men inte smidigt att äta idag kände jag)
Idag får "gubben" vila öronen lite då jag som brukar babbla på rätt bra bara håller mig till kortare fraser........