fredag, september 30, 2011

Högsommar?

Oj vilket väder...härligt....som högsommar där tröja o jacka fick stanna kvar i hallen.
Att det kan bli "brittsommar" så här på hösten är inget ovanligt men det här slår nog värmerekord.


Idag fyller vårt barnbarn 14 år...massa Grattis-kramar till denna foto-tokiga tonåring, i morgon blir det tårta o är vädret som idag så blir det kanske ute i solen


Jag har grävt upp en massa jordgubbsplantor då det blivit för tätt i "gubba-landet" o det var en aning svettigt då solen gassade rakt på där, men efter ett par vändor till kaffetermosen i pergolan så blev det nästan klart..den som spar den har heter det ju o alltså har jag lite kvar till i morgon eller nästa dag.

Skulle in i hönshuset en sväng till innan det blev mörkt ute o titta till mina båda hönor som ruvar på ägg o var tvungen hämta kameran för min Silkeshöna har en man (tupp) som borde lära sig lite vett o etikett..hur skönt kan det vara att ha nån sittande på sitt huvud även om han nog tänkt sig vara behjälplig att hålla värmen på äggen..
I sitt rede skulle hon heller inte ligga denna gången o det är nog så att hon letar efter en bra o dragfri plats nu när det är så sent på säsongen.

Nu är det el-tråd runt höns/fasangårdarna så ifall mink eller räv m.m. försöker hälsa på så kanske de får krullig päls...så skulle ni se en lockig mink eller räv är det kanske vi som friserat den.
När hönsen flyttat ska vi ändra om så fasanerna går på framsidan av hönshuset..letar efter en gul Guldfasanhöna men det är inte smidigt att få tag på inom rimligt avstånd....de flesta säljer ju bara parvis också


            En blombild från trädgården





HA EN BRA HELG!