tisdag, november 01, 2011

Hemma igen

Igår kväll var jag tillbaka hemma igen efter några dagar hos mamma..........
Vi hade två turer till Sahlgrenska, i söndags blev det provtagning o sen en spruta med Thyrogen som hon får då dom inte ska sätta ut hennes Levaxin för att minska påfrestningen på kroppen...igår blev hon inlagd på Jubileumskliniken o fick en spruta till. I dag startade dom behandlingen o jag har pratat med henne ett par ggr. på telefon o allt verkar ha gått bra tycker hon, hon fick gå ner till fysikern o få sin kapsel med radioaktiv jod o sen blev hon instängd på rummet där hon ska vara i tills hon är klar att få åka hem. Hon delar rum med en ung tjej som ska ha samma behandling så dom får nu stötta o peppa varandra.
(Vilken underbar personal vi mött på detta sjukhus, helt fantastiskt)
Jag kikade in i rummet igår o det ser ut som ett vanligt patient-rum men dörren var tjock o i rostfritt sen är det bly i väggarna för att inte strålningen ska gå ut o det står halvhöga skärmar mellan sängarna. Där inne får mamma vara nu till på fredag då dom kör röntgen o sen kollar fysikern om hennes värde är nere så mycket så hon kan åka hem.
Nu ska hon dricka mängder med vatten för det mesta går ut via urinen o ju mer hon dricker ju fortare går värdet ner.
Det var med en stor klump i halsen som jag lämnade henne o hon stod i fönstret o vinkade när jag kom ut från entrén..hon har precis den utsikten från fönstret som är på bilden över sjukhuset nedan

I lördags gick vi upp tidigt o åkte på en shoppingrunda..mamma hittade en snygg vinterjacka o kofta, efter det åt vi en god middag, sen gjorde vi fint på pappa o min systers grav o likaså mormor o morfars, satte dit lyktor o la en fin bukett, så tänder min bror lyktorna nu till Allhelgona-helgen..sen hem o drack lite kaffe med en smarrig bulle till.

Nu när det är höst o lite småruggigt väder är det gott med en kopp kaffe när man kommer in o varför inte piffa till kaffet lite extra...här är en smaskigt god kaffedryck:
Café Brasilia
4 port.
4 dl starkt kaffe
4 dl mjölk
16 rutor mörk choklad
12 stora marschmallows
koka upp mjölken, bryt ner chokladen o låt smälta, häll i kaffet o ev. lite socker. häll upp i stora muggar o toppa med marschmallows



Väl hemma så blev det att kratta lite löv i trädgården idag, det har varit ovanligt lite löv än så länge men 3 säckar fick jag ihop av den tyska lönnen (tror det är en sån lönn), på ena körsbärsträdet sitter de mesta löven kvar än. Tur att jag tog upp löven i säckarna för nu ikväll började det blåsa ganska bra o då hade dom väl yrt omkring igen.