onsdag, augusti 24, 2011

Hemmagjord Äppeldricka


Nu är äppledrickan klar, den har stått kallt i 3 dagar o nu var det dags att sila o tillsätta socker...men tur att jag inte tog i så mycket socker som står i receptet ( ska skriva dit det ) som finns här på min blogg, Transparent Blanch är ju ganska söta äpple i sig så socker mängden var inte ett kilo ens på dubbel sats. Är det någon som gör efter "mitt" recept så prova er fram hur söt ni vill ha saften.
Den är läskande god o så otroligt lätt att göra, jag fick tag på tre gamla flaskor o tänkte att man då kan severa direkt ur dom på bordet.

Sorg i hönshuset

Trodde min ena Silkeshöna hade lagt sig att ruva i hönshuset då hon inte syntes till när det var påfyllning i mathoarna, kikade in men där fanns hon inte o när jag vänder mig om efter att ha stängt hönshus-dörren så ser jag henne under mellangårdsnätet fastklämd mellan nätet o backen vid en halvstor sten, hon var inte vid liv ... måste ha blivit skrämd av något o hur har hon kunnat trycka sig under nätet där halva kroppen är inne hos fasanerna??????

Nu är det bara en höna kvar med tuppen, har haft dom i många år nu o snällare höns får man leta efter...dyster dag i hönsgården

Igår började vi dela lite växter o jag tog upp två pioner som var malplacerade o den ena sorten står nu utanför växthuset där jag flyttat på dagliljorna, det var ett grävande o rensande. De gula dagliljorna fick flytta upp på kullen innanför gärdesgården, där uppe växer de oranga liljorna så hoppas dessa ska trivas där också.
Kullen på bilden ovan kallar vi för jordslagarkullen för där hamnar "allt" som vi inte har plats med i rabatter m.m. Nu försöker jag klura ut var den andra pionen ska få stå o sen är det bara att fortsätta dela på alla växter o blommor som blivit för mycket av..på tal om växter så får jag ett extra nummer + en presentcheck av Allers Trädgårdstidning som kompensation för att det strulat så med en ros (två rosor) som dom inte kunnat leverera.
I växthuset kommer det också ändras lite som jag skrivit om innan...vinrankan ska in igen men vill inte flytta den riktigt än men i tid så den hinner etablera sig innan vinter o kyla kommer



Nu regnar här igen så trädgårdspysslet får vänta o det blir till att jaga dammtussar istället o göra klart hästtröjan som nu ska stickas krage på o sy ihop sista sömmen..sen är det nästa tröja som blir i en mer rosa variant.