måndag, november 21, 2011

"Aj, aj, aj vad det bultar o det bankar"


Med en stormvärkande axel får jag väl visa vad jag hade tänkt att göra...jo, här skulle stökats runt i köket för att baka lite småkakor bl. a. Noblesskakor, men i stället har jag fått ägna tiden med att göra så lite som möjligt o det tar på krafterna, frustrerande att ligga i sängen o ha flygspaning..(så heter det har min "gubbe" lärt mig när man ligger o vilar mitt på dagen o kikar ut genom fönstret.)

Hade nog överansträngt axeln med granrisbockarna..går inte så bra med opererade axlar o grejen är att man aldrig lär sig när nåt är lagom o då får man bita i det sura äpplet.
Jag hade i alla fall fått ihop en saftigt god tigerkaka innan eländet, o mamma undrade på telefonen vad det är för tigerkaka som ska stå i ugnen ca. 1 tim., den här kakan är det mycket smör i o då gräddas den länge o blir otroligt saftig o god + att den sitter som gjuten runt midjan. Mamma är suverän på att baka kakor så synd att jag inte kan låna henne nu för lite julbak m.m. (Bilden nedan är lånad av ett tidningsrecept men den ser likadan ut)
Mitt Recept på Tigerkaka:

200 g smör el. margarin
2 1/2 dl socker
3 ägg
1 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 dl grädde el. mjölk

smaktillsats:
2 msk kakao
1 msk vanijsocker
ev. rivet skal av citron el. apelsin

Smörj en form ca. 1 1/2 l.
Rör matfett o socker poröst, blanda ner ett ägg i taget under omrörning
Tillsätt mjölet blandat med bakpulver o vätskan
Spara ca. 1/3 av smeten i en skål o blanda i kakao o vaniljsocker
Häll hälften av den ljusa smeten i formen sen den mörka o resten av den ljusa
Dra en gaffel genom smeten så den blir marmorerad
Grädda i nedre delen av ugnen ca. 1 tim. i 175*
Smält blockchoklad i vattenbad o ringla över den färdiga kakan när den svalnat

Min "gubbe" är ett kakmonster o för att inte allt ska försvinna på en gång så har jag numera knepet att frysa in kakorna o märka burken eller påsen med HUNDMAT..fniss..nä men det skulle vara en bra idé

Den som spar han har heter det ju så när axeln fungerar igen så blir det småkaks-bak antar jag o nu ska ju snart adventsljusstakarna fram o uteslingan ska trasslas upp i prydnadsgranarna vid altanen, tomten ska få ett rep så han kan hålla fast julbocken m.m. ja, alltså har jag inte lust att ha några krämpor varken nu eller senare.

Fick en liten hälsning härom dagen från en av Bonnie´s valpar Skrållan, ja hon är ju ingen valp längre utan söta damen nu o matte skrev att när folk frågar vad det är för ras så brukar dom säga att det är en Norsk Pittbull, hi,hi  för den lilla damen är störst, bäst o vackrast...............
Vi kanske ska sätta en skylt på ytterdörren: Här vaktar Norsk Pitbull (ser ju mer skrämmande ut än att det är två Tibetanska spanielar..hi,hi)
Skrållan