söndag, april 24, 2011

Påskdagen med familjen







Det blev grillning i det fina Påskvädret med en del av familjen, otroligt fint väder och trevligt när vi kan samlas o äta lite gott o umgås..
skulle ju ha fotat den katastrofala efterrätten som jag skulle vara smart o göra igår kväll...den skulle toppas med kondenserad mjölk + äggulor + limesaft (hoprört) o sen stå minst 4 tim. i kylen o då blev det ju kanonbra att den fick stå över natten tyckte jag o när jag öppnade kylskåpet i morse fick jag en syn..det flöt en ljusgul sörja över hela ena hyllplanet i kylen då det inte hade stelnat o formen med de löstagbara kanterna inte var tät...men på med spritsad grädde + mandelspån så var den i alla fall smaskig o kletig till kaffet o det blev påsk ändå

Lite nytt vid dammen






Nytagna bilder på dammen med koién och en av grodorna som hittat tillbaka..vi har fångat grodor i flera dagar nu o stoppat i en hink o sen iväg till en lite skogsdamm o släppt i dom där. Dessa grodor jagar alltså koién o försöker hålla fast dom i bakfenan så därför står håven beredd för att ta bort dom....varje morgon sitter nån där i alla fall o kväker för att locka dit fler.
Gubben fick en fin bild på en av inkräktarna som verkar spana in spindeln runt hörnet på stenen.
För att slippa se reningsverket så satte vi upp ett "plank" med en liten "balkongdel" över bäcken...tänkte jag skulle hitta lite fräna troll som kan få stå bakom räcket sen o så ska vi ändra om lite bland växterna där också.