Sen flyttade jag på Jordärtsskockorna vid växthuset o plockade med mig skockor in som sen blev en jättegod soppa till middag, jag tar ung. lika mycket skockor som potatis + lite purjolök o kokar detta, kör det sen i mixern + kryddar o sen tillbaka i kastrullen o häller i grädde o ett snabbt uppkok..serverar med tärnat o knaperstekt bacon som strös över soppan i tallriken o så bröd till också..mumsigt gott.
När jag flyttat skockorna så fick Indianmyntan flytta dit istället för allt som växer vid "Botanica´s" ingång (till hö.) ska bort o där kommer det bli ett trädäck som det ska stå ett litet bord + 2 stolar på....ser ju inte så kul ut nu men tror det blir bra när det blir färdigt...vill helst ha en gjutjärnsgrupp i vitt där
Jag har en Vildkaprifol som växer på vänster sida om "Botanica"-ingången o den ska få klänga upp i pergolan, det blir nog ett lågt staket i samma stil som runt grönsakslandet där sen också..kaprifolen hittade jag vid våran bergknalle vid sidan o "Gruvan" där klänger den upp på stenen o jag har hämtat ner ett skott för ett par år sedan o den växte väldigt långsamt i början men verkar ha fått lite fart nu i sommar
Vi har flera Tujor i trädgården men bara en som det blir små "kottar" på, denna står vid grov-entrén o är mer gles o yvig i växt-sättet än våra andra
Idag såg jag violer som blommade så fint på stenmuren vid vedförådet, helt otroligt att dom kämpar på trots frostnätterna som varit..kanske klarar dom sig bättre där då stenen alstrar lite värme än
Man får vara ganska snabb i vändorna för att hämta ved på kvällen då lamporna styrs av rörelsedetekor vid ingången till huset o slocknar efter en stund..lastar man i vedkorgen för sakta blir det kolsvart innan man närmar sig huset igen, pannlampa kanske skulle vara en bra idé eller en lampa vid vedförådet vore nog ännu bättre
Kvällen avslutades med en dajmrulltårta o nu är det fåtöljen + Halv åtta hos mig o sen Äntligen hemma
Gó kväll från mig i stugan!
Vilket fantastiskt fint växthus du har de skulle jag gärna ha hos mig ochså. En riktig prydnad.
SvaraRaderaKaprifolen är riktigt tacksam när den har fått riktigt fäste. Jag klippte ner en av de gamla tidigt i våras för den hade blivit så kal nertill.
Nu har den vuxit och blivit riktigt fin igen med blad ända nerifrån så de tål hård beskäring.
Vilken smarrig rulltårta du gjort. Hur gör du fyllningen.??
Ha det gott
Gunilla
Vá bra att få lite tips om Karifolen, våran är ganska ranglig så till nästa sommar kanske jag vågar klippa ner den rätt bra så den tätnar nerifrån o blir fin.
SvaraRaderaVäxthuset är en pärla att ha o drömmen skulle ju vara att kunna ha det uppvärmt under vintern o ha kvar växter m.m. där..det kanske kommer med tiden
Fyllningen till rulltårtan är enkel:
1 p. (200 g) philadelphiaost
1 dl socker (jag tar lite mindre annars blir det ganska sött)
1 tsk vaniljsocker
rör ihop o bred på när rulltårtan svalnat lite o strö över en påse med Dajmkulor o rulla ihop
(i rulltårtsmeten är det 1 msk kakao)
Ha det så bra / kram Tibbe-Hill
OOOps! kan inte stava ser jag Kaprifol ska det vá
SvaraRadera