tisdag, mars 04, 2014

Fram med trädgårds-redskapen!

Tänk att börja rensa i grönsakslandet första veckan i mars...det var som bomull för själen att få jord under naglarna, lite kall jord i och för sig men vad gör väl det då ogräset försvinner.
Jag ska snart börja täcka våra jordgubbsplantor så inte rådjuren äter upp dom som förra sommaren.

Den här runda kullen har jag också varit o tagit bort ogräs på..den har ändrat utseende med åren o den blev till då husgrunden gjordes om...all jord grävdes ur torpargrunden o sen blev det gjuten betongplatta under huset istället.

I det lilla röda huset på kullen finns el-uttag o där fick jag en makaber upplevelse för ett par somrar sen då jag skulle sticka in handen för att dra ur en av de två svarta kablarna, som tur var såg jag inte riktigt vilken som var vilken av de två kablarna som satt i dosan så jag tog på läsglasögonen precis när handen var vid uttaget....där var inte längre bara två kablar utan "tre"..men den "tredje kabeln" var en huggorm som låg hopringlad...fy bubblan vad dagens gymnastiska övningar snabbt var avklarade.

Taket på en lite större lillstuga har sett sina bästa år o ska bytas med pannor som nu står uppradade efter husväggen, det var en tvättstuga en gång i tiden o vilket slit det måste varit med att hinka upp vatten ur en grävd brunn o sen koka det m.m.
Den grävda brunnen finns kvar men vi tar vårat vatten från en djupborrad brunn som tur är o den grävda brunnen kan bistå med vatten till trädgårds-dammarna

Nu börjar mina fuchsior som jag övervintrat inne att vakna till liv med nya fina små blad

fuchsia "Puts Folly"

glömt namnet på denna så jag måste leta i min trädgårds-dagbok