lördag, januari 21, 2012

Nu kom vintern


Så här såg det ut hos oss innan dagens snöande..

Var tvungen ta med kameran ut på kvälls-kisserundan med hundarna...Tilda är mörkrädd o går inte gärna ut i trädgården ensam eller ens med Bonnie utan att vi är med.
Det går inte komma från att det är vackert med snö, vitt o fint i träd o på backen. Jag började sopa farstukvisten men ställde borsten vid väggen o hämtade kameran istället för att ta några snöiga kvällsbilder för att sen sopa bort snön som yrt in vid ingången.




Har förberett en smörgåstårta till i morgon då barn o barnbarn kommer på eftermiddagen...den blir godare om den får stå över natten tycker jag sen är det bara att garnera i morgon förmiddag. Mamma o min bror skulle också kommit men då vädret inte var det bästa med snöyra o halka så hoppar dom över denna helgen då det är en bit att åka.

Mina små bonus-barnbarn ringde från Thailand idag där dom är på semester med mamma o pappa nu o har det skönt..fick också bilder på mailen där de ligger o gottar sig i ett varmt hav.......kanske skulle man ha en badtunna o elda på ordenligt i o sen kan det snöa bäst det vill för man drar bara på sig en yllemössa o sitter i tunnan o njuter.. blir som en  mini-mini-bad-semester i trädgården, hi,hi  dammen ser ju inte lockande ut nu då den ligger där helt frusen o vit men jag har faktiskt badat i den när vi lade i en ny gummiduk för två somrar sen, gick ju an då det var rent o nypåfyllt vatten o inga fiskar eller växter hunnit dit än



Inte utan att man längtar efter våren nu o i affärerna har fröpåsarna kommit o då börjar det ju klia i fingrarna o snart ska jag börja fröså tomatplantor tänkte jag..enda problemet är ju var man ska få plats med allt, det blir inga svarta tomater i år i alla fall för dom var inte goda. tror det får bli  körsbärstomater o en vanlig storlek också. Roligt att börja planera lite för växtsäsongen