torsdag, juni 21, 2012

Vem är boven?

Det har varit en objuden gäst i lilla dammen som tagit 4 av våra koi, det syns hur något (någon) har varit i svärdsliljekorgen som står i dammens mitt...dom är nerböjda o sen är det fiskfjäll på botten. Vi hade ett par vita koi som jag tyckte var så fina o en av de är bl.a. borta. "Jäkla skit"
I morse fångade vi de 9 koién som var kvar o släppte i dom i stora dammen istället så dom får simma med de andra...hoppas verkligen att det inte händer igen, nu står den konstgjorda berguven på sidan om dammen o kanske har den en avskrämmande effekt.
En trana syntes igår utanför vår grind på vägen o lite längre bort har dom ungar också..kan det vara en trana tro???
Googlade lite på nätet o tranor äter fisk o grodor utöver korn på åkrarna, ja, det kan ju även vara någon annan fågel eller fyrfotat djur eller tvåbent "djur"



Här är de i stora dammen nu



Dagen började med frukost i pergolan..härligt att sitta ute o äta allt smakar så mycket bättre, det blev lite potatissallad på mackorna som var över från igår då vi grillade


Pionerna har börjat blomma i trädgården o nu ska jag minsann hålla koll på vilka som växer var...för att tro att jag ska komma ihåg utan att ha dokumenterat det på nåt vis det kan jag glömma..
detta är i alla fall pionen Karl Rosenfield 

Älskar att gå förbi de här rosorna (Polstjärnan) i trätunnan, så vackra o luktar så gott...blir en bild på dom igen här
På tal om det här med kom-i-håg så har jag alltså glömt vad denna fina blomman heter en perenn som jag satte förra året, men jag ska nog klura ut det på ena eller andra viset o sen skriva in i min trädgårdsdagbok..bladen påminner lite om Dillpionens..


Nu kommer det snart gula Guldfasankycklingar, de ska kläckas runt midsommar om allt gått bra.
 Idag lyckades jag fota en liten Silverfasankyckling efter att tålmodigt suttit på huk i voljären..de är snabba o vill inte gärna posera framför kameran

Hoppas att himlen spricker upp i morgon så det inte bara blir regn här som de visar på väder-prognosen

Önskar er alla en trevlig o fin Midsommar