söndag, oktober 16, 2011

"Nelly Moser"

Idag var det "make my day"....efter att ha hälsat på svärmor i stan o fikat med henne så tog vi en sväng in till blomsterhandeln o nästan det första jag springer på är en klematis "Nelly Moser" en enda planta o gissa om jag knep den fort..jag har letat ett bra tag efter just denna o blev jätteglad när den bara står där mitt framför näsan.
(Vill man ta sticklingar av klematis så går det bra har jag lärt mig, i juli tar man vedartade 10 -12 cm långa sticklingar som ska ha två knoppar nere vid basen...stick ner sticklingarna i fuktig såjord eller sandblandad torv. När rötterna utvecklats i slutet av sommaren planteras dom i kruka som sen placeras frostfritt, till våren planteras härdiga klematis ut i trädgården o mindre härdiga får stå i krukor som vinterförvaras)




Hem o på med trädgårdsbyxorna o fram med spaden, grävde en bra håla o fyllde på med ny jord o ner med plantan så nu är det bara att vänta på att den ska växa till sig nästa sommar o klättra upp i pergolan.
Trädgården är som en andningshåla o växterna är som balsam för själen..kan inte tänka mig ett liv utan trädgårdstäppa att påta i.

I hönshuset var det smått kaos igår morse, när jag kommer dit o ska mata hönorna + kycklingar så ligger det 4 silkeskycklingar döda o utspridda över golvet..ser ut som dom blivit ihjälbitna...
Tittar snabbt in till nästa kur där de små svarta dvärgkockinen är med sina kyckligar o där pep det under de 2 hönorna o tuppen var i försvarställning o gick till anfalla på mitt ben, liten som han är så känns det när han smäller till med sporrarna....alla 5 kycklingarna där hade klarat sig i alla fall o tuppen försöker minsann skydda sina damer o små nu.
Tror att det är råttor (huuu vá hemskt) som tar sig in o jag vet att dom lätt tar så små kycklingar, har läst om andra hönsägare som har samma problem, hade det varit mink så hade allt varit ihjälbitit. Tråkigt när sånt här händer.
Nu ska hönorna flytta idag o det känns också väldigt konstigt

Vi har burit in alla trädgårdsmöbler o annat smått o gott som inte ska stå ute i vinter så nu ser det tomt ut..ett gammalt trädgårdbord med stolar får stå på altanen o där hamnar kaffekoppen nu när man är ute o grejar