Denna fetaostpaté ska jag testa då den ska vara supergod
8-10 gelantinblad
400 g fetaost
3 pressade vitlöksklyftor
175 g färskost av philadelphiatyp
5 dl turkisk yoghurt
1/2 tsk salt
1 msk hackad färsk mynta
till garnering:
50 g pinjenötter
pesto
soltorkade tomater i olja
färsk basilika/mynta
oliver
Lägg gelantinbladen i blöt i 5 min. ta 10 st för extra fast konsistens
Krama ur bladen o smält dem försiktigt i en kastrull. Låt svalna.
Mixa fetaost, vitlök o färskost. Rör ner yoghurten, salt, mynta o gelantinlösningen.
Klä en avlång bakform ( ca. 1 liter) med plastfolie o häll i ostmassan. Ställ kallt till nästa dag.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna o låt dem kallna.
Stjälp upp patén o garnera med pinjenötter, pesto, soltorkade tomater, basilikablad o oliver.
Servera med bröd.