lördag, maj 14, 2011

Pelargonsticklingar


Här är mina nya Pelargonskott:

Toronto Cocacola, den luktar verkligen cocacola när man tar i bladen

Fragans

Australia

Dr. Westerlunds hälsoblomma ( Inga-Britt hade bakat citronkaka o smulat ner ca. 10 st blad från denna pelargon o det blev bara en antydan av Westerlunds-smak berättade hon)

Ginger

Guldfasanägg



I söndags la jag in 12 st. guldfasanägg (röd guldfasan) i kläckaren o nu ikväll genomlyste vi dom o 11 av dom är befruktade så nu hoppas vi att allt ska gå bra o då blir det fasankycklingar runt 1 juni, guldfasaner ruvar sina ägg i ca: 23 dygn.

Det har gått "troll" i fasanvoljärerna... den nyinförskaffade röda Guldfasanhönan dog o åter är tuppen ungkarl, det skulle varit ett par-tre hönor för denna kollapsade nog då att han var för påstridig o då hon var vingklippt (från tidigare ägare) kom hon inte undan så lätt. Jag var helt inställd på att nu får vi inte tag på några hönor förrän till hösten men så gjorde vi en chansning o åkte till det ställe där vi köpte vår första fasan för många år sedan o Inga-Britt hade samlat dessa fasanägg för att slänga : -Ta äggen säger hon annars slängs de! Sen blev det rundvandring i deras trädgård o vilken samling av pelargonier av ovanliga sorter, det blev "lilla julafton" då jag skulle få sticklingar av flera sorter....(ska visa i bloggen efter detta)

Igår blev min gula Guldfasantupp änkeman då vi fick ta bort hans höna..hon hade skadat benet o jag hade hoppats att det skulle rätta sig till men blev bara sämre så för att inte låta henne lida mer var det bara ett att göra o det kändes inte kul o inte blev det bättre av att höra hur tuppen satt o "ropade" på henne sen...