söndag, december 18, 2011

4:e Advent

Idag o i natt har det snöat ordentligt o nu så här till 4:e advent börjar det bli lite julstämning 

Det var så fint i morse när man kikade ut på all orörd snö så fram med kameran o på med kängorna o jacka för att fota lite i trädgården.
Järnparasollen vid dammen ser riktigt "nice" ut nu med snön som ramar in den, isen har lagt sig på dammarna så hoppas Bonnie o Tilda inte spatserar ut på den bräckliga isen..lilla Tilda har nämligen julbadat i stora dammen ett annat år o kanske lärde sig att allt inte håller att gå på...får väl se!
Träsitsen till soffan får vara i förrådet över vintern så nu står bara stommen där tills våren är här igen..det är en gammal sits o den får man vara rädd om.



Finaste snögubben har lilleman Kevin gjort idag, pappa tror att han kommer få årets pris 2011 för snyggaste snögubbs-frisyr, hi,hi (härlig bild jag fick idag på mailen när dom varit ute i snön)


Nu har jag skrivit min kom-i-håg lapp på all julmat som ska inhandlas o tomtemor har ju som synes redan börjat röra i grytan..ja, det är en fördel att vara ute i tid.
Tänk förr när de skulle slakta julgrisen o stoppa korv, göra sylta o leverpastej m.m. jag minns när min morfar lade lutfisken i blöt..tror det var "Anna-dagen" 9 dec. det var hans syssla i alla år, mormor var kokerska o hennes mat var ljuvligt god o det hade nog räckt till ett helt regemente när man åt hos dom på juldagen.

Önskar en skön 4:e advents-kväll till er alla!