onsdag, april 13, 2011

Nyinskaffade Diamantfasaner


I lördags hämtade vi ett par Diamantfasaner (eng. namn Lady Amhert´s Pheasant)
Tuppen är på sitt andra år o kommer färga ut helt i år..han är ganska bra utfärgad nu, hönan är 1 år o förhoppningsvis börjar hon lägga ägg men det kan lika gärna dröja ett år till så vi får se vad som händer då dom brukar komma igång nu i mitten på april o fram till maj..hönan lägger ca: 6-12 ägg men plockar man undan dom så fortsätter hon värpa till ca. det dubbla antalet.
När fasankycklingarna är ca: 10 v. gamla så kan man könsbestämma dom då tuppens iris blir grå o hönans brun.
Min gula Fasantupp spelar o dansar för sin höna nu o när det blir för mycket söker hon sig undan för lite lugn o ro från den påstridiga herrn

Nu har min gubbe bytt element i kläckaren så den står o bara väntar på fasanägg (från de andra fasanerna o ev. diamanten) dom är inte så bra på att ruva fram själva tyvärr.

Igår började dom våga sig fram lite mer ur sina gömmen i voljären o nu ska dom bara vänja sig vid två nyfikna tibbe-tjejer o oss, jag har hängt in granrisgömmen åt mina fasaner som dom gillar att krypa under o så har de sina sittpinnar högt upp.

Jag hade sån otrolig tur att han kunde avvara en röd Guldfasanhöna för som sagt de är inte lätta att hitta på behörigt avstånd, skulle ju helst ha haft ett par stycken o så till våra vänner som också har sin tupp gåendes själv...han ville ha en dags betänketid o gissa om jag blev glad när han ringde o sa att jag fick köpa en höna.
Fram i sommar ska man väl ha bättre chans att hitta hönor så det är väl bara att ge sig till tåls nu o kolla runt + att man själv förhoppningsvis får fram några små i år