söndag, november 06, 2011

I fredags fick mamma komma hem efter sina dagar på Jubileumskliniken o allt har gått över förväntan bra, hon kände inte mycket av sin radioaktiva jodbehandlingen...en jätte-eloge till all personal på avd. 52 som är helt fantastiska...med alla turer till Sahlgrenska så har vi bara mött underbar personal o allt har fungerat från att det ska bokas tider till återbesök m.m. Där har många andra sjukhus något att hämta o lära sig av!
Det som är mest skrämmande är väl att antalet patienter dit ökar o nu när dom håller på att renovera kliniken byggs det 5 blyrum istället för idag då det finns 1 dubbelrum som hela tiden är belagt vecka efter vecka.
Strålfysikern berättade att det blir yngre o yngre som kommer o mammas rumskamrat var inte gammal o med samma sköldkörtelcancer som mamma (pappilär).
Denna form av behandling är den mest effektiva mot just denna form av cancer o den har ju två syften både behandlande o undersökande, den tar död på de ev. cancer-celler som finns kvar o sen kan dom med gammaröntgen upptäcka om den spridit sig.

Jag väntar på min läkare som ska ringa mig på tisdag o det är inget jag ser fram emot på ett sätt - men ändå bra att få det kollat mer noga-...jag fick ju besked om att det jag känner i halsen är början till knölstruma o detta var ju innan allt började med mamma o nu på Sahlgrenska sa dom till mig att det är jätteviktigt att det kollas upp mer noga.....ja, på länssjukhuset här gjorde dom ett ultraljud o såg att jag hade flera små cystor på sköldkörteln o sen hände inget mer..ingen uppföljning m.m. så jag tog mig i kragen o ringde för att relatera vad mammas läkare sagt o vips så ska jag bli uppringd nu...

Mammas rumskamrat var med om ung. samma där hon fick besked att det var inget att oroa sig för o där gick tiden som innebar att hennes cancer spred sig till även lymfkörteln.
Det luriga med denna formen är att alla blodprover kan vara bra även på sköldkörteln (thyroidea), mammas upptäcktes med finnålsbiopsin.
Ja, nu blev det lite sjukdoms-skriverier men man kan ju undra vad i samhället det är som gör att detta ökar för just sköldkörtelcancer förekommer ju där du blivit utsatt för strålning m.m.  i marken där vi går o står finns radioaktivt sen får vi det med all teknik idag..mobiltel., satelit, datorer, röntgen o kärnkraft/provsprängningar/olyckor där det ändå sprids över klotet o knappast försvinner på de första 50 åren m.m.

Min svägerska hade en bra skylt på sin dator o den "lånar" jag nu
Passar bra efter att ha varit o fikat hos henne idag o huset dom bor i är ju faktiskt rosa..........
Ruggit småkyligt var det när vi kom hem så det blev en brasa i järnspisen o en kopp kaffe medans det sprakade i veden o nu ska jag se om skylten nedan stämmer, hi,hi.........................