måndag, augusti 01, 2011

Sommarvärme o små-fix i trädgården

                                                                                              
Underbar sommardag!


Idag har det grejats i trädgården..startade med att sitta o guppa på åkgräsklipparen ett par timmar o jag fick ha en liten frottéhandduk på den svarta sitsen som blev stekhet, sen flyttade jag en stor plymspirea efter att ha grävt ett stort hål i gräsmattan o i med massa vatten + vattning ett par ggr till under dagen.
Vattnat på bra i växthuset också då det blir varmt där inne såna här dagar sen blev det grillat till middag..karréskivor o potatissallad med fetaost,lök o paprika + en vanlig sallad till, potatisen var precis nyupptagen o färskare än så kan det inte bli
Efter maten var det trädgården igen o sen fick jag äntligen tummen ur o gjorde 3 st. betong-stövlar, 2 små o en stor..det blev betong över som jag fyllde i ett stort plasthjärta som jag sen tryckte i ett mindre plasthjärta   + 3 dekorbetong-grejor...kanske kan bli ett litet fågelbad om det blir bra, "gubben" fick röra betongen så han känner sig delaktig, hi,hi

Nu i höst ska jag flytta tillbaka den stora vinrankan Sukribe till växthuset för ute vid pergolan blir det ingen riktig fart på den o inga vindruvor...en överläggning med "gubben" som tycker den kan få stå kvar då den nästan tog upp hela växthuset, ja man kan ju alltid lyssna lite så dom inte känner sig alltför överkörda..men tillbaka kommer den nog som sagt o det går att gallra så den inte skymmer alltför mycket ljus därinne.
så här såg den ut i växthuset, det blev över 30 kg druvor ett år
Gubben var iväg ett ärende fram på kvällskvisten o ett par kilometer härifrån på skogsvägen är den någon som dumpat av en gräddvitfärgad tam-kanin i skogen..där satt den vid vägrenen o senare på kvällen åkte dottern för att se om hon kunde hitta den, säkert nån som tröttnat o då tycker dom det är ok att bara åka ut i skogen o lämna dom....får se om vi lyckas få tag på stackarn.


Lite bilder från trädgården så här i augusti


Rosor i rabatten..dom är mörkröda o det lyckades jag inte fånga på bilden
lite smågrejer i ena delen av växthuset

Spirstånd vid altanen
Plockat lite driv-ved från sjön o lagt vid dammen
Vildpelargon Australe i växthuset
Lilja Frans Hals vid hönshuset
 

Rensat i rabatter o trädgårdsland

Sommarväder igen som skönt är o lilla Tilda parkerad på sin favoritplats bland silverarven, hon o Bonnie fäller päls på kapp så dammsugaren går varm med dessa troll i huset....kanske skulle göra nakenhundar av dom med klippapparaten........... I alla fall blev dom glada när matte kom hem efter nästan en vecka hos mamma, allt har gått över förväntan bra med henne o det känns så skönt.


Idag har jag rensat i rabatter o stöttat upp lite blommor o det var massa ogräs i potatislandet.."gubben" har gått på halvfart med en ordentlig förkylning tidigare i veckan..som tur är var han bättre nu så hoppas man inte blir smittat av några sådana bacilusker.
I växthuset är  slanggurka o körsbärstomater mogna nu o helt otroligt gott att kunna gå ut o hämta färska grönsaker, ananasgyllenbären har blivit stora o höga också men ingen färdig frukt än.
Dillen i grönsakslandet såg inte rolig ut..brun upptill o hängig, jag som brukar klippa en massa o lägga i frysen, är så gott att ha massa i Sjömansbiff-grytan o andra rätter.
Brukar också lägga in västeråsgurka o även den är nog sen i år eller så är det jag som inte kommer ihåg från år till år...åldern börjar ta ut sin rätt o "minnet är bra men kort" o hade jag varit ägare av denna segelbåt så hade namnet varit helt perfekt (Ingen Aning),
 som ett avbrott i värmen stack vi iväg o tog en supergod mjukglass i hamnen idag o strosade kring lite

 
Sen var det väldigt tungt att stå o stötta den större båten kan jag lova
så det kändes bara bra med en glass-paus
Hem o det blev nya tag i trädgården då jag planterade en så söt vit Vinda o flera plantor med rosa Vresros som nu sitter vid vårat gärdsgårdsstaket, gubben rev ner första trappsteget på utetrappen vid farstukvisten..det var helt "murket" i träét o sen har han gått med röjen o putsat alla kanter runt rabatterna m.m.