tisdag, augusti 09, 2011

Regnskurarna avlöser varandra

Regnet det bara öser ner o jag blir blöt om både skor o strumpor.....


Idag pendlar det mellan ute o inne för att parera regnskurarna..morgonen började med tandläkaren vilket inte är min grej..förstår inte varför det ska kännas så obehagligt..det gör ju inte ont då det är bedövat o visst är det lite småjobbigt att gapa en timma vilket det tog för att rensa kanaler i en kindtand som ska rotfyllas..men det spelar ingen roll för paniken hänger i luften hur jag än diskuterar med mig själv. Idag efter att ha suttit som en spänd fjäder i tandläkarstolen blev jag förbannad på mig själv o gav mig en sån "åthutning" att nu får lilla jag skärpa till mig: -du är rädd i onödan!
Jag ska inte kommentera om det hjälpte..hur som helst är det besök ditt om en vecka igen ( sista för denna gången)

I trädgården märks det att sommaren börjar lida mot sin senare hälft o det börjar bli stora "ruggar" av en del växter som nog skulle behöva delas vilket är en bra tid att göra nu framåt hösten. Jag brukar samla på frö av de växter som är lätta att fröså, krasse, tagetes, vallmo m.m. sen har man till vårkanten då det är dags att börja så i växthuset.

Nu blommar Stormhattarna o denna mörkblå (får inte den djupa blå färgen på bilden med kameran tyvärr) växer utanför växthuset o är nog över 1,5 m hög


Ananasgyllenbären i växthuset blommar än o undra om det hinner bli någon frukt på dessa

Pelargonier o hänglobelia i blomlådor

Kommer inte ihåg vad denna heter

Äppleträd Sävstaholm


Pelargon Appleblossom på altanen

Röda rosor o vit flox

Klängkrasse på altanen





Denna bräda som är plockad vid strandkanten tänkte jag komma på nåt kul med antingen vid dammen eller i växthuset..får klura lite på saken.
Ska nog ge mig på att måla om en gammal golvlampa..så den blir svart istället o sen hitta en ny skärm också eller tillverka en själv om nu lampfoten blir bra vill säga


Regnig eftermiddag i trädgården