lördag, augusti 16, 2014

Utflykt till Cramers handelsträdgård

Idag fick vi ett infall att åka till Cramers i Hillared, så in med kaffetermosen o ett par muggar i bilen sen bar det iväg.

Det är ju så kul att gå omkring bland alla växter o tillbehör m.m., vi var på jakt efter en fin näckros till stora dammen som de skulle ha enligt hemsidan men nu visade det sig att den fanns inte kvar....typiskt skulle jag nog vilja tillägga.
Men jag hittade en kraftig fin vit New Dawn-klätterros så den åkte ner i korgen snabbt + plantor till mina zinkkrukor
Vid kassan upptäckte jag den här häftiga vattenfontänen..oh, en sådan vill jag ha


Här står nu New Dawn vid altantrappan o väntar på att jag ska hämta spade o gräva ner den vid rosenbågen

och här sitter blommorna på plats i zinkkrukorna

I ett par dagar har jag haft små söta fågelungar i växthuset o igår satt det en liten på blomhyllan bakom gurkplantorna o den var inte svårfångad...
tänkte att de kanske flugit in när dörrarna stått öppna o tog med den ut men den tvärvägrade lämna min hand o då började tankarna snurra om att de kanske sitter i växthuset o väntar på att mamma ska komma o mata dom så snabbt tillbaka o satte den på hyllan igen...är det en starunge eller vad är det för fågel???..den är rödbrun under hakan (syns ju inte på bilden)


Här går snart solen ner bakom bergsknallen
o när det börjar mörkna så snabbar sig lilla Tilda att ta husses plats i soffan innan han ska kika på nyheterna..det gäller att vara först

eller det hjälper tydligen inte att vara först på plats även om man heter Tilda