söndag, februari 05, 2012

Äkta kristall

Nu har vi vinterns köldrekord här med drygt -20*, så här vackert var det på en fönsterruta ute i morse... det är minsann äkta is-kristaller.
Vilka fantastiska mönster det kan bli

Det blir inga långpromenader i denna kyla utan en snabbrunda till vedförrådet för att fylla vedkorgen o titta till fasanerna o se till så dom har mat + fågelrestaurangen så småfåglarna klarar sig också

Såna här dagar blir det fixa inne o igår var det städning vid spishyllor o spiskåpa vilket behövdes då vi dammat med gipsskivor o slipat spackel som yr omkring även om man kör dammsugarslangen bredvid m.m. nu är det snart klart på 2:a våning..lite målning o lister vid trappuppgången kvar

Träslevarna som hänger på spiskåpan har jag själv gröpt ur o snidat i snickebóa (lite Emil i Lönneberga-stuket) inte världens snyggaste men det är kul när dom är egentillverkade.

På baksidan av köksön är det ett fack o där har det blivit lätt att lägga tidningar m.m. o nu försöker jag få lite ordning även där..några tidningsamlare o boxar från IKEA blev bra så nu är det trädgårdstidningar i en o mattidningar i den andra. "Gubben" o sonen tycker att jag har massa tingel-tangel o det kan jag hålla med om men man ska ha "lite" att vila ögonen på o det ska vara i det gamla stuket i ett sånt här torp.


Katten Fridolf är den smartaste katten på denna sidan Mississippifloden, han vet precis hur man uppför sig o är sååå solidarisk mot matte...dessa jättekalla nätter stannar han inne men ibland så pockar behoven på tidigt i ottan o det är nu han är smart: han väcker aldrig någonsin matte utan går till husse o jamande talar om att han måste ut o husse får vackert stiga upp o öppna dörren åt herrn... så hör man han gruffa: varför väcker du jämt mig, jag som inte ens gillar dig, hi,hi (gör han visst det ska bara gnällas lite)