fredag, februari 12, 2016

Just blivit ägare till ett citronträd

Igår förnyade jag några krukväxter då en del såg mer än trötta ut så det blev en tur till Blomsterlandet..fick svårt att hålla mig för skratt då vi kom till kassan o jag såg vem som stod där...för ett bra tag sedan så var jag in där o då hände följande:

Bland hyllorna längst ner mot golvet ligger en personal på alla fyra o skurar hyllan för det vilda, jag tror ju det är min "gubbes" kusins fru (frisyren o färgen på håret är likt m.m.) så jag smyger mig fram o säger: -Himmel vad Kalle-redig du är då!
Hon vänder sig om o jag börjar stamma att jag trodde hon var någon annan...hon är inte alls imponerad av mitt "överfall", hi,hi utan talar kort o gott om att kusinens fru är ledig idag.
Ja, det är väl lika bra att dela med mig av nästa episod för något konstigt är det med kombinationen mig o Blomsterlandet.
Jag är med mamma som ska köpa blommor o i kön vid kassan kommer en herre bakom mig med en så fin bukett med rosor o han hälsar på mamma då det är en gammal vän o eftersom jag måste babbla så säger:
-Nu kommer frugan bli glad när du kommer hem med alla dessa rosor!
-Nej men jag ska sätta dem på hennes grav då jag nyligen blivit änkeman
Alltså här gick det inte att trolla bort sig eller hitta något hål i golvet o bara försvinna....gissa hur många som tittade undrande på mig i kön inklusive hon i kassan.
Numera vågar jag inte yppa ett ord i den butiken................
 
Idag gjorde jag ett fynd..halva priset på citronträd..gissa om det åkte snabbt ner i min varukorg, nu hoppas jag att jag ska kunna hålla liv i det.
Det ska stå i växthuset till sommaren men än så länge får det stå i söder-fönstret i köket för att få maximalt med ljus nu.

Jag som inte skulle frö-så tomater i år, he,he köpte i alla fall en påse då det kliade alldeles förskräckligt i fingrarna, skulle ju ändå ha gurka så då gick det bara inte låta bli. Kom ju på att eftersom vi bytt lysrörsarmaturen under skåpen i köket till ledbelysning som har vitare sken så kan mina krukor stå där på eftermiddagarna/kvällen för att maximera dagsljuset till plantorna...väl värt ett försök.

Nu vet jag vad det ska bli av den gamla fina verandadörren som står i vedboden, behöver hitta ett gammalt bord också.
Det här var helt underbart tycker jag

Igår kväll åkte ugnen på för det är konstant ebb i kakburkarna verkar det som, det fick bli något smidigt. Kärleksmums eller vad de kallas, sist vi var o handlade mat så tog jag fel kesella "Dulce de leche" som är till efterrätter o den var perfekt att blanda i smeten (tog knappt halva burken o lite mindre mjölk istället) blev jättegott

I morgon måste jag skotta mig in i växthuset o hämta små planteringskrukor, här har ju kommit en del snö de sista dagarna...brrr

Önskar nu en trevlig o skön fredagskväll!