OK, vi kommer nog grilla vanligt också om maten ska vara klar snabbare
Det är väldig skillnad på att grilla vanligt mot att låta det varmröks-grillas eller vad man kallar det....det tar lite tid men smaken blir fantastisk, vi hade i enris/spån som legat i blöt en bra stund innan.
Det blev en svag smaknyans av enriset o det som är kul är att det går använda flera träslag som ex. al, äpple m.m. min favorit är hickory
"Gubben" gjorde en marinad på coca cola o ketchup som man kokar ihop till en lite krämig konsistens..kryddade köttet innan o sen fick de ligga i marinaden
I min potatissallad blev det fetaost, finhackad röd paprika, lök, skivade svarta oliver, gräslök o så olja + äppelcidervinäger o lite citronpeppar som krydda
Tzatzikisås o tomater till blev det också
när köttet nästan var klart blev det lagom att lägga i chorizokorven (färsk ch-korv är godast o smakar verkligen Spanien) o så blev det några skivor bogfläsk |
det blev för varmt att sitta i pergolan så altanen bjöd på lagom skugga
Jag har tre små krukor som inte fått någon växt än i det rostiga parasollet...vad kan det bli här tro, kanske några hängväxter, "dagdrömde" om att ha en egen handelsträdgård men konstaterade snabbt att konkursen skulle komma rasande fort för jag skulle förmodligen inte sälja en enda växt utan ha allt kvar, hi,hi....galen i blommor o blader
Önskar er en trevlig o skön helg o glöm inte testa BBQ!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar