Baka bullar var en av idéerna då det var ganska tomt i kakburkarna m.m, dessa är fyllda med smör, socker, kanel, russin o mandelmassa
kikade på "nätet" för en stund sedan o Lantliv hade ett recept på äpplehalvor som såg gott ut o kanske ska testas, många har ju äpple i mängd o parti så här års men på våra två äppleträd blev det inte så många i år o den ena sorten är sommaräpple som är bäst att använda direkt
Välj fasta äpplen och koka försiktigt i sjudande vatten. Muscovadosocker och kardemumma ger härlig smak och en klick crème fraiche blir pricken över i.
4 portioner4 äpplen
Saft och finrivet skal av 1 ekologisk tvättad citron
4 msk mörkt muscovadosocker
4 msk mandel
2 tsk hel kardemumma
4 msk smör
3 dl crème fraiche
1. Skär äpplena i halvor och kärna ur dem. Sjud äpplena försiktigt i en kastrull med vatten och pressad citron tills de är nätt och jämnt mjuka.
2. Stöt kardemumman i en mortel. Kör muskovadosocker, smör och kardemumma och hälften av mandeln i mixern till en massa. Flaga resterande mandel.
3. Sätt ugnen på 200 grader.
4. Lägg äpplena i en ugnsfast form och lägg en klick av blandningen på varje äpple. Strö över den flagade mandeln.
5. Gratinera i ugn i ca 10 minuter. Blanda crème fraichen med finrivet citronskal. Servera äpplena med en klick crème fraiche.
Igår köpte jag en liten fårskinnspläd (inte äkta) som var precis lagom stor att lägga på pallen under spegeln i sovrummet
I eftermiddags pratade vi på skype med bonusdottern + familj som precis ätit sin frukost i Fort Lauderdale (Florida) o för dom väntade beachen + lite annat idag med ca. 30 grader varmt, såg helt underbart ut med havsutsikt från balkongen
Ha nu en skön lördagskväll!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar