Vi hade tunna revben som kryddades igår kväll o fick en glaze idag av coca cola/ketchup (supergott) innan de åkte in i röken, en bit rimmat sidfläsk fick följa med.
Cocacola/ketchupglaze: 1 liten burk coca cola hälls i en kastrull o sen i med ketchup så det blir ett litet "berg" i colan, sjud detta på svag värme o vispa runt i ca. 20 min eller till det tjocknar..glazen är klar
Det här fick ligga i röken drygt 3 timmar o ett par tre gånger slängde vi in några rökflis av Jack Daniels Oak...på briketterna (man kan blöta flisen för mer röksmak men det här blev lagom tycker jag)
En gång fick vi fylla på mer vatten i tråget under gallren för luftfuktighetens skull
Resultatet blev över förväntan o revbenen var sååå goda o dom knaprade vi i oss till kvällsmat.
Det här kommer vi göra igen minsann
här får röken stå tills den rätta platsen är klar |
väntar på rätt temperatur |
revben som ska in i röken |
här är allt på plats o vatten i tråget under hyllorna är på fyllt.. så det är dags att stänga dörren |
klart efter drygt 3 tim...doftar så gott |
avnjuter hemrökta revben till kvällsmat |
hjälp vad mossa det blivit i gräsmattan, blir att kalka o slänga på blå korn kanske
Väntar på att kunna börja stöka i växthuset på allvar snart...röja o ställa ut bord + stolar m.m.
En rökig kvällshälsning från Tibbe-Hill!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar