Att fånga in dom var inte det lättaste o det behövdes inga mer gympa-pass den dagen ska jag lova.
Ikväll silade vi bort allt vinmos i vinkärlet o fyllde på med mera socker + vatten, det är ett pysslande med att ha koll på jäsprocessen o mäta hur sockerhalt m.m. är. Det luktar vin om det i alla fall o nu är det bara vänta tills nästa fas då klarningsmedel o allt vad det är ska dit.
Har bara gjort vin en gång tidigare för några år sedan o då blev det ett vitt vin som faktiskt blev väldigt gott.
Denna gången blir det rött fast vi inte hade tänkt det från början så det ska bli intressant att se hur det kommer gå...(har kärlet inne i tvättstugan då det nog är bra temperatur där)
Om vi nu lyckas med att få ett drickbart vin så måste vi ju ha tag på någon som kan lite mer om sånt här o ha vinprovning, hi,hi
kanske skulle ha en så här fin vinkällare också...nä, jordkällaren får duga här med några hyllor efter väggen
Ha en trevlig o bra onsdag!
Det skall bli spännande att få höra slutresultatet.
SvaraRaderaKram Birgitta
Ja, det blir spännande..provsmakade pyttelite nu ikväll när vi tappade om vinet o det var jättegott. Nu ska det stå ca. 1 vecka o bara vila innan det hälls på flaskor. Fick tag på "korkhylsor" idag som man sätter utanpå korken (som krymp-hättor) sen kommer flaskorna se ut som de gör när man köper dom.
SvaraRaderaSen ska ju vinet ligga o mogna minst 6 månader så det blir nog lagom till midsommar
Det var mycket enklare än jag trodde att göra vinet o druvorna gick ju inte till spillo
kram Tibbe-Hill