Fuchsian blommar utanför växthuset |
Det blev en känslosam hemresa för mig, "gubben" o dottern som också var med då hon har semester nu.
Idag har hon slutfört strålbeh. som vi hoppas ska bromsa upp förloppet nu.
Allt detta snurrar i huvudet hela dagarna o jag försöker sysselsätta mig för att få lite annat att tänka på.
Efter att ha gjort några ärende idag hoppade jag i gummistövlarna för att kliva runt i hallonsnåren en stund, det blev inte så mycket i hinken men någon flaska saft ska det nog kunna bli. Gjorde hallonmuffins som blev rykande åtgång på...
En tur till grönsakslandet blev det också då jag ska göra pickles som först ska ligga i saltlag 1 dygn, sen kokar man ättikslagen o fyller några burkar med de hackade o strimlade grönsakerna.
strimla grönsaker som du vill ha i din pickles o låt ligga i saltlagen 1 dygn
Ättikslag:
3 dl vatten
2 dl 12% ättika
4 dl socker
1/2 tsk kryddpepparkorn
1/2 tsk vitpepparkorn
3 st. hela kryddnejlikor
2 vitlöksklyftor
koka lagen o låt den svalna, häll över grönsakerna i väl rengjorda glasburkar, låt stå i kylskåp några dygn före servering (godast efter någon vecka)
Nu börjar tomaterna mogna på löpande band men min gurka i växthuset är försvinnande liten...vattnar o ansar vinrankorna så de inte skuggar för mycket där inne. Finns alltid lite pyssel att sätta händerna i där inne. Plantera sticklingar från pelargoner m.m.
Ha det gott o njut av sensommaren!
Det händer mycket här i livet, både tråkigt och roligt... hoppas att det löser sig. Ni har det så fint i Er trädgård, passa på att vara ute och njut. Ibland är det skönt att bara gå omkring och njuta.
SvaraRaderaKram Birgitta
Ja, det är mycket man får gå igenom i livet, det gäller att prioritera rätt saker o ta till vara på det liv man fått. Naturen är en bra plats att hämta andan i.
SvaraRaderaHa det så gott o kram från Tibbe-Hill