onsdag, december 23, 2015

Dan före dan o allt är nästan klart

önskar Tibbe-hill till er alla
Nu har jag lämnat köket o det mesta är fixat...allt som går att förbereda, så nu efter att ha julbadat o fått bort matoset blir det lite relax vid bloggen en stund
Åkte en snabbsväng till staden o tillbringade mer tid i bil-köer än i affärerna, jösses vad folk det var överallt o parkeringarna var proppfulla , "gubben" sitter vid ratten o mumlar - vad gör alla människor ute just idag..har dom inget eget hem o vara i, hi,hi)...springer på dottern i sista affären o några snabba ord med henne innan det bar iväg hem till skink-koket

Medans jag gjorde sillsalladen o lite annat skulle "gubben" passa skinkan som jag ställt i ugnen för griljering...den ska griljeras ordentligt säger han o få mycket färg, ja det är bara låta honom hållas vid spisen för det blir säkert bra


Min sillsallad skulle ju egentligen heta något annat för det är mini-malt med sill i den men jag kan inte tänka mig en jul utan den, min mormor som var kokerska gjorde den varje jul men hade ju i sill.
Jag älskar sill annars men inte i denna sallad...i morgon får den lite dekor av persiljekvistar innan den hamnar på julbordet med allt annat

Jag gjorde inte så mycket ischoklad utan tog ung. hälften o blandade med cornflakes (helst ska det ju vara frostis men det hade jag missat att köpa hem) så nu blev det två sorter av ischokladsmeten

Ska testa de Spanska fikonen i år, jag har bott i Spanien (2 1/2 år) för många år sedan o vet att deras fikon doppade i rismjöl är goda, inte så söta i smaken o ganska små


En trevlig o fin julhelg önskar jag mina besökare!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar