Igår var det kalkonmiddag med bonus-dottern o tjejerna, smidigt att tillaga då det sköter sig självt i ugnen..bara vända o pensla några gånger, jag fyllde kalkonen med katrinplommon o äpple o gned in den med citron o salt+ vitpeppar så får den stå i ugnen på 175 grader nästan lika många timmar som den väger
Såsen blir ju underbart god o jag älskar brysselkål
Jag behöver knappast säga vad jag o "gubben" åt för middag idag...dessa eviga rester men nu börjar det bli bättre med plats i kylskåpet så det har i alla fall någon fördel o hemmagjorda godiset fick en strykande åtgång igår av två godissugna tjejer
Idag är de på väg till Stockholm i snöovädret o jag fick precis telefon från dom o de sitter fast i bilkö efter en olycka längre fram...lurigt på vägarna nu så det gäller att ta det försiktigt
Vi (eller rättare sagt "gubben") bygger en ny rök i lite större modell o den är nästan klar, han ska fixa med smådetaljer innan den kommer på plats. Tänkte att vi skulle prova att röka rådjurslår o lite andra godsaker framöver. Svågern röker så god korv o nu har vi kollat in hur han gör så det ska bli kul att testa.
Röken ska stå på ett murat fundament/eldstad så det blir varmrök o sen kanske vi kopplar på ett rökrör ifall vi vill kallröka också
Nu ska jag peta in en pinne i brasan o kolla om Bonnie o Tilda ska ut en sväng
Ha det bäst o ta det försiktigt om ni ska ut på hala vägar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar